Ingekleurde plattegrond op basis van een bouwtekening

Er zijn verschillende manieren om ingekleurde plattegronden te maken. Elke manier heeft zijn eigen voor- en nadelen. 

Het inkleuren van een bouwtekening is de meest accurate manier. De plattegrond van de bouwtekening wordt door ons gebruikt als onderlegger. Meubels, texturen en bijvoorbeeld platen worden in verschillende lagen over de bouwkundige onderlegger geplaatst. Deze manier van werken is niet alleen precies, het geeft ook de mogelijkheid om vrijwel alle onderdelen in de plattegrond te finetunen. Hieronder zie je een drietal ingekleurde plattegronden van een appartementencomplex. Door in een overzichtsplattegrond de betreffende plattegrond een kleurarcering te geven is gelijk duidelijk waar de plattegrond zich bevindt. 

plattegrond-ingekleren-en-meubels-02

Voor dit project hebben we een drietal verschillende vloertexturen en meubelcombinaties aangemaakt die bij alle 39 appartementen afwisselend zijn toegepast. De vloer hierboven is verticaal gelegd, terwijl de vloer in de onderstaande ingekleurde plattegrond een diagonale richting heeft. 

plattegrond-ingekleren-en-meubels-03

De derde ingekleurde plattegrond uit dit project heeft een vissegraad vloer. Zoals gezegd kunnen alle lagen afzonderlijk worden aangepast aan de wens van de klant. 

Andere meubels, andere kleuren, een ander vloertype, alles kan op maat worden aangepast voor een optimaal eindresultaat. 

 plattegrond-ingekleren-en-meubels

Benieuwd wat 3DL voor u kan betekenen op het gebied van ingekleurde plattegronden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. 

Vorige pagina: Ingekleurde plattegronden Volgende pagina: Floorplanner Plattegrond