Ingekleurde plattegronden

plattegrond-ingekleren-en-meubels-03

Ingekleurde plattegrond op basis van een bouwkundige tekening - door 3DL Tekenwerk

ingekleurde-plattegrond-type-01

ingekleurde plattegrond in eenvoudige grafische stijl


De ingekleurde plattegronden van 3DL geven een heldere weergave van een ontwerp. Interieur architecten gebruiken deze plattegronden om onderzoek te doen naar de indeling en kleurstelling van het interieur van een gebouw. Voor projectontwikkelaars, makelaars en aannemers zijn ingekleurde plattegronden een krachtig middel om de indeling van vastgoed te presenteren zonder alle overbodige technische symbolen. Kleuren, materialen en indeling worden in één oogopslag zichtbaar.

 

Waarvoor worden ingekleurde plattegronden gebruikt?


Ingekleurde plattegronden worden vooral gebruikt om een grafisch aantrekkelijk beeld te maken. De plattegronden worden onder andere toegepast bij;

  • verkoopsites van woningen;
  • verkoopbrochures van woningen;
  • ter verduidelijking van de indeling van evenenmentenhallen;
  • Floorplanner plattegronden
  • Een bekende variant van de ingekleurde plattegronden zijn de 3d plattegronden die met het online tekenprogramma Floorplanner worden gemaakt. Deze plattegronden zijn zowel in 2d als in 3d te bekijken.

Gepubliceerde floorplanner in eigen site


Het is vrij eenvoudig een gepubliceerde floorplanner te embedden in uw eigen site. Bezoekers van uw site kunnen meubels verschuiven, verwijderen en toevoegen. Dit is een ideale tool voor mensen die benieuwd zijn of hun meubels wel in een mogelijk nieuwe woning passen.

Bekijk hier u een voorbeeld van een floorplanner die we hebben geïmporteerd in onze site.

Abonnement floorplanner voor makelaars


Makelaars die meerdere floorplanner plattegronden op jaarbasis bij 3DL afnemen kunnen profiteren van aantrekkelijk staffelprijzen. 

Plattegronden ingekleurd in photoshop


3DL levert naast floorplanner plattegronden ook plattegronden die ingekleurd zijn in photoshop. Deze plattegronden zijn alleen in 2D te bekijken. Een voordeel van deze plattegronden ten opzichte van de floorplanners is de keuzevrijheid voor meubels en andere objecten. Verder zijn de photoshop plattegronden nauwkeuriger omdat er gewerkt wordt met een technische bouwtekening als onderlegger.

plattegrond-ingekleren-en-meubels

Werkwijze bij het maken van ingekleurde plattegronden


Op basis van schetsen of bouwkundige plattegronden die we als onderlegger gebruiken kunnen we uw ingekleurde plattegronden maken.

Prijzen ingekleurde plattegronden
Voor een prijsopgave van de photoshop plattegronden kunt u vrijblijvend een prijsaanvraag doen.

3d-2d-plattegrond-woning-3dl-tekenwerk

3D plattegrond met een interieur impressie - door 3DL Tekenwerk

Een plattegrond is voor verschillende mensen niet zo eenvoudig te lezen. Door plattegronden in te kleuren met texturen en in te richten met meubels krijgt iedereen die de plattegrond bekijkt gelijk een goed beeld van de schaal van de plattegrond en een duidelijk beeld bij de mogelijkheden van de ruimte. Desgewenst kunnen we ook verschillende indelingen maken waarbij de meubels op een logische wijze zijn geplaatst. Door deze verschillende plattegronden bijvoorbeeld in een slideshow te presenteren krijgen potentiële kopers een goed beeld van de mogelijkheden van de ruimte. 

Woonkamer-styling-in-3d-tekening

3D interieur impressie uit floorplanner

Ingekleurde plattegronden kunnen we maken in photoshop op basis van een bouwkundige onderlegger, of we maken deze in floorplanner aan de hand van een bestektekening of gemaatvoerde schets.